Min-den út BRIN-GA-ÚT!

 80.000 Nyolcvan. Érted!? Ez jár a fejemben már egy napja. Egyszerűen alig hiszem el. Egymást váltva villódznak a fejemben az emlékek. Kellene ilyenkor egy szabadnap még, hogy az ember ezt feldolgozza. Jó volna visszamenni a Király dombra, leülni a tetjére, és felidézni a tegnapiakat. Csendben. Hogy a fák susogásából halljam vissza több tízezer ember örömittas üvöltését.

 Felidézni például, ahogy délben kiértünk a Millire, és ott korábban soha nem látott tömeg fogadott. Ott kezdett el fülig érni a szám, és ez a mosoly az esti fáradsággal sem tudott halványulni. Időnként belegondolok, MEKKORA munka lehetett a Millin ezt a napot így összehozni. Innen üzenem minden Millicistának, hogy megemelem a sisakom a nagyságuk előtt. Tényleg. Az meg már tényleg csak hab volt a tortán, mikor az amatőr időfutamot Buppa freestyle rapben kommentálta.

 No meg az Észak-Pesti csillagtúra. Mikor odaértünk a Béke térre és pont befutott az újpesti, újpalotai, dunakeszi csapat, hogy becsatlakozzunk, és végül legalább ezren guruljunk be együtt a Deák térre. Most is borsózik a hátam ha belegondolok.

 Aztán az első bringaemelések, és skandálások. MIN-DEN ÚT BRIN-GA-ÚT! És tényleg forradalmat csináltunk. De nem úgy. 80.000 embert tereltünk végig a városon, balhé nélkül. Fesztivál volt ez, igazi fieszta! Ahogy ott állok az út szélén, hogy segítsek az arra járó gyalogosok átengedésében, és közben hömpölyög a bringás áradat. Magas bicikli (de még mekkora!), fekvő bicikli, parasztbicikli, riksa, fixi, no meg a "kommerszek". Mikor odaszólok a megállított bringásoknak, hogy csak egy kis türlemet kérek, elengedjük a trolit, és azt a választ kapom, hogy "Dehát itt a sofőr mellettem". És tényleg, ott teker az arc talpig bkv egyenruhában. Csak a troli helyett egy izmos DH gép van alatta. Az ilyen pillanatokért is érdemes ezt csinálni.

 No meg persze azért, amit Sinya mondott, de már egyébként is régóta motoszkált a fejemben. Amikor évek múlva a gyerekemmel egy tisztább, élhetőbb, és emberibb nagyvárosban bringázom, és büszkén mondhatom neki: igen, mi ezért nagyon sokat dolgoztunk. Azért jobb itt élni, mint más nagyvárosokban.