Így parkoltok ti

 Ma is egy olyan péntekre virradt, amikor a brokernet serény ügynökei összegyűltek az ő kis szeánszukra, hogy részesüljenek a jól megérdemelt fejtágításban, és így aztán újult erővel kereshessék fel országunk szorgos polgárait, eladni nekik pár unit-linked életbiztosítást.

 Mindezt szerencsére nem onnan tudom, hogy részt vettem volna a fejtágítón, hanem mert a szeánszukat a munkahelyem szomszédságában tartják a Budaörshöz tartozó Budaparkban. Van itt egy hodály, aminek a története külön posztot érdemelne, annyira abszurd, de most csak annyi a lényeg, hogy miután eredeti céljára nem sikerült hasznosítani, időnként kiadják ilyen rendezvényeknek.

 A brokernetes szervezők pedig jó magyar szokáshoz híven, egy pár dolgot kifelejtenek a számításból. Az egyik, hogy bár biztos olcsó itt a bérleti díj, de mivel kint van az isten háta mögött, szinte csak autóval megközelíthető. Persze a brokernetes karriernek fontos része az autó, mint státuszszimbólum, így ez talán nem is annyira meglepő. A másik, és egyben a problémák forrása, hogy annak ellenére, hogy csak autóval lehet ide eljutni, a parkolásra már max. annyit gondoltak, hogy a csúcs-ügynököknek jusson hely. Az átlagügynök pedig úgy parkol, ahogy tud. Amint az alábbi videón is látszik mindezt a járdán, vagy a füvön, a legtahóbbak pedig a belső sávban oldják meg - mégsem parkolhatnak a bejárattól messze!?

 A felvétel alatt egyébként a Subscribe zenekar zseniális "Stuck progress to Moon" című lemeze hallatszik, amint épp elkezdődik.