"Jól megcsináltuk, este robbantunk"

Katt!"...mondta telefonjába egy budapesti panellakásba tartó férfi az MSZP fáklyás élőmenetének előestéjén."  Az index-ről vettem ezt az idézetet, de egyébként bárhonnan származhatna, tegnap és ma reggel minden híradásban elhangzott a címben idézett idézet, a szenzációról szóló tudósításokban. Személyesen a BRFK szóvivőjétől hallottam (mármint a tv-n keresztül), hogy ezt mondta szó szerint (!!) az egyik letartóztatott egy liftben egy telefonbeszélgetés során a későbbi feljelentő füle hallatára.

Az már szinte természetes (sajnos), hogy minden estére jut egy-egy ZS kategóriás ámerikai múvi (plusz egy barátokközt) a népnek az ő elméje épülésére. Az viszont már kevésbé (volt nekem) természetes (eddig), hogy a rend őreitől kelljen ilyen elképesztő mondatokat hallani. (na jó, ez persze így nem igaz, de valahol mégis...)

"Jól megcsináltuk, este robbantunk"  Most mégis, mond ilyet élő ember?? Ráadásul egy liftben telefonálva, miközben más is hallja?? Ne nézzük már egymást teljesen hülyének! Ilyet "kiváló képességű" színészek mondanak (idézet a nagyszerű Urbán Flóri, híres futballsztár szókincséből), miután még kiválóbb képességű forgatókönyvírók a szájukba adják, hogy így utaljanak rá finoman, hogy a birka tv-néző is értse: ez rossz ember, jajj vmi csúnyát csinál itt mingyá'!

És már megint ott tartunk, hogy van egy eset: különböző robbanó eszközöket, és ezek előállításához való összetevőket találnak egy lakásban (a helyszínen készült fotók alapján elég szánalmas mentegetőzés, hogy csak műtrágyát akartak készíteni). Nehezen kimagyarázható szitu. Mármint a letartóztatottak részéről. De mindezt olyan módon sikerül kommunikálni, hogy az embernek sírni volna kedve. Kb mint tavaj okt. 23-án. Adott volt egy rakás hőzöngő barom, akiket el kell távolítani az utcáról, és adott egy rendőrség, akinek jónéhány tagja alkalmatlannak bizonyult a feladatra (mert tömegoszlatás alatt azt érti, hogy lerúgni a veséjét mindenkinek aki szembe jön). Ezek után azt kommunikálni (a mai napig!), hogy minden szép és jó volt részükről...

Miért kell úgy hozzáállni mintha minden csak fekete vagy fehér lehetne? Volt egy feladat, amit végül ugyan megoldottak, de a megoldásba bizony számos hiba csúszott. (hogy finoman fogalmazzak) Ezek után egy a posztjára alkalmas vezető saját maga tesz meg mindent azért, hogy a gyenge láncszemeket kiszűrhessék! Történt ilyesmi? Nem emléxem... Süketelés az volt. Meg a kedves állampolgár hülyének való nézése.

Ebben a tegnapi esetben (egyenlőre) nem látszanak ilyen rendőrségi hibák. Itt csak a kommunikációban tartunk már megin' ott, hogy hülyének vagyunk nézve.

Vagy a másik verzió, hogy ezek tényleg elhitték, hogy a névtelen feljelentő ezt hallotta. De én inkább nem nézném őket hülyének, ezt a verziót tehát elvetem.