Hip-hop ain't dead!

 Oh, ez a XXI. század! Itt vagyok a Volton, egy jó kis Palya Bea koncerten, és közben blogolok. Mondjuk nem laptopról, ami aztán már tényleg nagyon laza lenne, "csak" egy szép piros ruhába öltöztetett pc-n. Kár, hogy a billentyűzet kakaóbiztos, akarom mondani sörbiztos. Borzaztó ezen gépelni, szóval ha kimaradna egy-két betű...

 Mint ahogy írtam, Palya Bea koncertre érketünk ide a Red Lounge-ba, és most mégis blogot írok. Nem tudom, kinek az ötlete volt, hogy a Nagyszínpadot befordítsák ebbe az irányba, mert így a beszűrődő hangok teljesen tönkreteszik az itteni zenét. Itt állok egy ritka zenei csemegét fülelve, de az egészet hazavágja a Zanzibár koncertje, és a mindent elnyomó basszusok.

 No és ennyit a XXI. századról, illetve ez is a XXI. század: a nagy cigimulti biztosítja a netet a sátrában ingyen, de aztán gyorsan fel is állít, mert jönne más. Még szerencse, hogy a nagy telefonmulti (Vodafone) is enged netezni, igaz csak 20 percig személyit kérve letétben, de legalább itt hagyományos billentyűzet van, lehet haladni az írással.

 Továbbra is negatívumokat írok, de azt azért le kell szögeznem, hogy a fesztiválhangulat hibátlan, jó a fröccs, jó a lángos, jók a koncertek (kivéve persze pl. a fent említett Palya Beát sajnos, de erről ő a legkevésbé tehet), szóval mi kell még?

 Hát pl., hogy jól szervezett legyen a rendezvény. A Nagyszínpad befordítása, hogy egy az egyben behallatszódjon a Red Lounge-ba, csak egy példa. 15 éves a fesztivál, de a beléptetésnél ennek sajnos nyoma sem volt. Persze az eső nem nagy meglepetés, minden Volt elázik, de a 3 órás sorbanállás azért kicsit erős volt. Adott a bejáratnál 6 pénztár amiket ráadásul csak 10kor tudtak kinyitni. Az első IC háromnegyed kilencre futott be, tehát várható volt, hogy 9-től kialakulnak a sorok. Ki is alakultak, pedig ha nekem eszembe jutott, hogy mikor is érkeznek meg az első látogatók (miközben én már előző este itt voltam), talán a sokat látott szervezőknek is le kellett volna, hogy essen...

 Aztán mindezt sikerült tetézni azzal, hogy a 6 pénztárból csak 3 üzemelt, és rádasául ebből csak 1 helyen lehetett a Volt klubos neten megvásárolt belépőket beváltani. Hagyjuk, végülis "csak" 3 órát álltunk sorba a rengeteg csomaggal, sátorral, és még a nap se tűzött a fejünkre.

 Ami még szemet szúrt, hogy kevés a szemetes, és az egy szem bankautomata az első napon egy percig sem volt üzemképes. Még szerencse, hogy mára ez megoldódott. Mármint az automata. Az persze vicces, hogy az MKB a bank főszponzor, és sátruk meg szinpaduk is van, de az automata a KH-é. Az MKB-nál csak számlát lehet nyitni. El is könyveltük, hogy ez mekkora melléfogás, erre ma sorban álltak a fesztiválozók bankszámlát nyitni. Rejtély...

 Ja és, hogy miért ez a cím? Az a tegnapi Roots koncertnek köszönhető, amitől eldobtuk az agyunkat. Sok jó koncerten voltunk, de ez mindent felülmúlt. Hogy csak a legjellemzőbbet említsem, (szinte) minden hangot élő hangszerekkel adtak elő. Egy hip-hop koncerten!! Azokat a mellrengető basszusokat, amik ugye nélkülözhetetlenek egy jó kis seggrázáshoz, egy tubával csalták elő, de volt gitár, basszgitár, jó dobos minden!! Elképesztő volt. Mint ahogy az MC-k is, akik hosszú hosszú percekig nem álltak le a szöveggel. Az összes eddigi szigetes hip-hop nagyágyú elbújhat mögöttük. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy egy tolmácsot is igénybe véve külön kitértek rá, hogy ők egy olyan országból érkeztek, ami a megoldást a háborúban látja, és hogy Mr. Bush elmehet a kurva anyjába. Roots crew! Köszönjük!