Utópia

 Ébren álmodom. Utópisztikus álmot látok.

 Álmomban lebukik egy politikus korrupció, csalás, sikkasztás gyanújával. Kiderül, hogy ezt bizony nem egyedül követte el (hogy is lehetne ilyesmit egyedül elkövetni), sorra buknak le a társai: politikusok, közalkalmazottak, köztitsztviselők; és mindannyiójukat őrizetbe veszik. Az eljárás bebizonyítja bűnösségüket, és börtönbe kerülnek.

 Lavina indul el. Megtörik a jég, precedens születik. Újabb korrupció-gyanús ügyek kerülnek elő, hullanak az ismert politikus-fejek. A botrány világra szóló. Egy ország kezd el szép lassan megtisztulni.

 Egy magánvállalkozó lakópark-projektjén - meglátva a hihetetlen üzleti lehetőséget, az új piacot - menetközben változtat. 2000 lakás helyett börtöncellák létesülnek. A kereslet óriási! Sorra telnek meg a cellák az új lakókkal. Csupa ismert ember. Megannyi derékbatört karrier. "Hát ő is?" - kérdezgetik az emberek. "Olyan rendes embernek tűnt pedig!"

 Aztán az évek alatt lecsendesedik a botrány. Eltűnik a közéletből sok ismert arc. Kezdesz újra hinni a demokráciában. 

 Persze az álmok véget érnek. Felébredünk, ez már csak így megy. Még az éber álmokkal is. Valami visszazökkent a valóságba. Ahol már meg sem lepődünk, ha a politikára a korrupció, a csalás gyanúja vetül. Megyünk tovább. A fejünket is elfordítjuk, hátha akkor meg sem történt az egész...