Nagyon zene - kicsit hazug?

 Én személy szerint nagyon örülök a Petőfi rádióban végbement változásoknak (és ezt már jó régóta le is akartam írni). Egyrészt abban az országban, ahol a No Thanx lemeze a Top40-es album lista 2. helyéig juthat (ahelyett, hogy érdemei elismeréseként csúfosan megbukna), és a NOX jelenti a minőségi zenét (1. is volt a listán, kétszeres platina már! Ázzek!), no meg Matyi és a hegedűs egyáltalán labdába rúghat (7. is volt, itt szakad el a cérna...), már az is tiszta közszolgálat, ha napi 24 órában csak az a zene szól, ami manapság a Petőfin (bocsánat, MR2-Petőfin). Másrészt pedig végre, ha eltávolodom Dicső Fővárosunk 60 km-es körzetétől, akkor is van hallgatható rádió. Mondjuk én még tudnék "durvítani" a választékon, sok túl populáris számot kiszűrnék, de ez most tényleg mellékes. Örülök, hogy végre országos rádión is szólnak igényes zenék, nem csak Budapesten!

 Persze műsorok is kellenek, nem csak a jó zenék, de az nyilván több pénzbe kerül, szóval egyenlőre türelmes vagyok ezen a téren - meg önző is, mert amikor én odatekerek a Petőfire, akkor csak zenére vágyom általában. A rádiókabarét meg egyáltalán nem sajnálom. Ha tényleg érték volt (ezzel én vitatkoznék, bár lehettek jó pillanatai), akkor nem lehet csak úgy eltüntetni, újjá fog éledni majd valahol máshol.

 Az viszont elég gyenge próbálkozás, hogy az első fanyalgásokra - miszerint csak egy 24 órás playlist a Petőfi -, úgy reagálnak, hogy betesznek egy műsorvezetőt, aki minden második számnál bemondja, mi következik... És mindezt tetézi az új "szlogennel" (vagy mi is ez), miszerint épp egy olyan dal következik, ami csak a Petőfin. Ok, másik országos rádión valóban nem hallhatók ezek a számok, és tényleg az a legnagyobb érdeme az új vezetésnek, hogy játszák végre őket. De az azért erős csúsztatás, hogy sehol máshol. No és a Rádió Café? Ahonnan az új felfedezettek mind érkeznek a Petőfi lejátszási listájába? (nehéz nem észrevenni)  Nem véletlen a Café szlogenje, hogy: "Vigyázat, már másolják".

 Legalább ne tessenek hülyének nézni! Az egyik legbiztosabb módja, hogy különbözzön vmi a mai magyar kereskedelmi médiától, hogy nem nézi teljesen hülyének a kedves fogyasztót... Ki kéne ezt is próbálni egyszer végre!