Szmogriadót!

Katt a képre a részletes, aktuális adatokért!  Nem. Ez a budapesti térkép nem a szovjet előrenyomulást ábrázolja, hanem a mai, 10 órakor mért légszennyezettséget. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Moszkva térre sem telepített senki sűrű esőerdőket suttyomban, így az ottani zöld területet is nyugodtan vehetjük pirosnak. Annyi történt mindössze, ami minden nap megesik: rossz a Széna téri mérőállomás, így onnan nincsenek légszennyezettségi adatok. Aki nem hiszi járjon utána. A képre kattintva előjön az időkép.hu, ahol a térképen a mérállmásokra kattintva meg lehet tekinteni részletesen, micsoda finomságokat szippanthatunk be a nózinkkal.

 Hasonló a helyzet a hivatkozozz oldalon található Magyarország-térképpel is. Ott is csak az a terület zöld, ahonnan nincs adat. Jellemző.

 És hogy miért írom meg ezt most? Szerintem a kép önmagáért beszél. Ennek ellenére, vagy épp ettől függetlenül ma is ugyanúgy fog mindenki araszolgatni a  délutáni dugókban, mint bármikor máskor. Fel sem fogja a többség mit okoz a mindennapos lustaságával/kényelmességével*. És nem lesz itt ma sem szmogriadó. Szarik bele ebbe az egészbe a politika. Pedig még az egészségügyi reformba is bele lehetne csomagolni a fővárosi szmog elleni hatékonyabb fellépést. Szépen "megmarketingolva". Ugyanis ez kurva sokba kerül mindannyiunknak. Úgyis csak a pénzben kifejezett dolgokat fogjuk föl manapság. Hát tessenek kiszámolni hány milliárd folyik ki az ablakon pl. az aztmás betegek kezelésére, akik ettől a mocsoktól betegedtek meg.

*: utálom, hogy ezt mindig le kell írni, de mindegy: Tisztelet a kivételnek - akinek hivatásszerűen kell az autó, mert a pl. a festőlétrát viszi vele, az ugye más tészta. A baj csak az, hogy mindenki megmagyarázza magának valahogy - aznap épp miért volt nélkülözhetetlen az a verda.