BKV sztrájk tanulságokkal

 Tanulságos volt ez a ma reggel. Naná! Bkv-sztrájk + szakadó eső, mi kell még? Azt persze előre le kell szögeznem, hogy messzemenőkig egyet értek a bkv sztrájkjával. Tarthatatlan az a "koncepció", ami mentén át akarják alakítani a paraméterkönyvet. De nézzük azokat a tanulságokat:

  1. Lehet akármekkora dugó, biciklivel akkor is majd' ugyanolyan gyors vagyok, mint általában. (a szerencsétlenkedőket, kereszteződésben rekedőket kerülgetni kell, ez azért kicsit lassít)
  2. Ha egyáltalán nem jár a villamos, a sinek tökéletesen alkalmasak a biciklizésre.
  3. Hiába az eső, nagyon sokan bevállalták a bringát mára, sokan szemmel láthatóan nem rendszeres bringások. (és ők is ott rakták mögöttem a sínek közt a körúton)
  4. Nagyon sokan felfedezték maguknak a sétát, mint közlekedési eszközt.
  5. Muszáj lesz beszereznem az esőcucot a biciklizéshez. Egy húsz perces utat ki lehet bírni esőben is (persze a végén átöltözéssel), de az egy órás utamat Budaörse így nem vállaltam be. Annyit nem ér, hogy lebetegedjek.
  6. Hihetetlen, mennyire sötétek tudnak lenni az emberek. A körülöttem ülők nagy része csak azt látja, hogy ő ma szívott, és fel sem merül benne, hogy a bkv leépítése (ami miatt sztrájkolnak) ugyanezt a helyzetet tenné mindennapossá.
  7. Az esőnek hála, egész tűrhető a szmog, az emberek mégis majd megfulladnak, mert a sok autó látványa miatt egyből nagyobbnak érzik a füstöt. (mint az az indexhez írt olvasói levelekből, vagy a criticalmass.hu bejegyzéseiből is - itt és itt pl. - kiderült)

Update:

+1. Na persze pont azt a tanulságot felejtettem ki, ami miatt ezt az egészet megírtam. Miért is volt jó ötlet egy ilyen totális sztrájk? Végre fekete fehéren kiderülhetett mindenkinek, mekkora szükség van a bkv-ra, és milyen következményekkel jár, ha járatritkításokkal akarják pénzügyileg "rendbe tenni". Bizony sokan járnak bkv-val ma is, akik autóval is megtehetnék, csak ezek szerint ennél azért több eszük van - közösségi közlekedés nélkül viszont ők is autózni fognak.

Fotó:Barakonyi Szabolcs - index.hu