Holnap csak bringával!

 Holnap újra bkv-sztrájk. Ezúttal egész nap. És sajnos teljesen jogosan. Jobban örülnék, ha a városvezetés végre belátná, rossz irányt jelölt ki a járatritkításokkal, és visszavonná az egész paraméterkönyvet. Elkezdődhetne végre az érdemi, fejlesztő munka. De sajnos a városházán a jelek szerint idióták döntenek ilyen kérdésekben. Minden jel szerint körülbelül az orruk hegyéig látnak előre.

 Szerencsére a bkv szakszervezetei élén, nem holmi Gaskó István féle politikai droidok állnak, és a jogos követeléseikhez nem riadnak vissza ettől a minden eddiginél súlyosabb lépéstől. Hajrá sztrájkolók, aki kicsit is gondolkozik, veletek van!

 És szintén aki kicsit is gondolkodik (és lehetősége van rá), holnap biciklire pattan, és azzal megy dolgozni/suliba. Persze ezer+1 kifogást lehet találni, de ezek már annyira nem érdekelnek. Tegyük fel, hogy ebben a városban értelmes, saját érdekeiket, lehetőségeiket, és korlátaikat ismerő emberek laknak. Mindenki el tudja dönteni, neki mi a jó, mi számít.

 Nekem pl. az, hogy nem kell korábban indulnom, nem kell stresszelnem, nem mérgezek más embereket, és jókedvűen indulhat a napom. Én holnap bringával megyek.