Huszonkettő

 Az ugye a friss hír, hogy megállapodott a koalícijó: 22 egészségbiztosító lesz, megyénként egy, meg még 3 a közép-magyarországi régióban, mer az nagy, meg ott sok a ember. Azt mondják, maximum 6-8, esetleg 10 biztosító tud majd beszállni.

 Erről nekem egy dolog jutott eszembe rögvest. Nem vagyok egy egészségügyi szakember, ezért mindig óvatosan szólok csak bele ebbe az egészbe, és a közgazdász diplomámon is még csak alig 3 éve (2ésfél igazából) száradt meg a festék. Azt viszont így is tudom, hogy egy ilyen piac mérete adott, nemigen növelhető (igen, az egészségbiztosítás is piac, ha tetszik, ha nem). Olyan ez kb. mint az a Jó Magyar Föld (Igen, az. Amit az idegenszívűek kiárusítanak a... mindegykiknek) Abból a JMF-ből is adott, hogy mennyi van, bár tudjuk sokak szerint sokkal több is lehetne (kellene, hogy legyen), de attól még annyi, amennyi. Ha ezen a JMF-ön sokezer, netán millijó gazda (nem paraszt!) osztozik, akkor - kiderült már számtalanszor - a hétvégi levesbe meglesz a répa a kertbül, de húsra való pénz aligha, hús nélkül az étel meg maximum köret.

 Jó, láttam én már olyat, hogy 4 punk evett meg egy szelet kenyeret a Szigeten, és hogy örültek annak is, de mint tudjuk a punkok anarchisták, ez meg itt a kapitalizmus, vagy mi...