És ezt most mégis hogy?

 Van ez a tegnapi hír, hogy jól felemelik a közúti bírságokat. Ja és ami a legfontosabb: nem lehet ezentúl kibúvót találni arra hivatkozva, hogy rokonom vezetett, rá meg nem vallok. Egy dolog bassza csak a csőrömet (illetve még egy, de az nem csak ezzel kapcsolatos). Aszonta tennap a kormányszóvivő, hogy (idézem az indexről):

"...a kormány szándéka szerint a tulajdonost akkor is megbüntetnék, ha a más által vezetett autóját megállítják a rendőrök, megállapítják a sofőr személyazonosságát, és meg is bírságolják az illetőt, közölte a kormányszóvivő."

 Mi van??? Mi ez, óvoda?? "Pistike, nem piszkáljuk kislapáttal a lányok nuniját! Állj egy órát a sarokban! És te is, Renátóka, miért adtad neki kölcsön a lapátodat?!"

 Ja és a másik, ami még egy totalcaros írásról jutott eszembe. Mostanában szigorítják a büntetőpont-rendszert is. Ennek is, meg a nagyobb bírságoknak is az a célja, hogy elrettentőbb hatásuk legyen. Minden bizonnyal van is nekik olyan. Én csupán egy dolgot hiányolok. Hol oldja meg eme két szigorítás azt a problémát, hogy talán egész Európában Magyarországon van a legkisebb esély arra, hogy rendőrrel találkozzunk, annyira kevesen vannak az utakon? Senki sem fél a büntetéstől, ha egyszer ilyen kicsi a lebukás veszélye...