Mindegyiknek egyenként a kurvaannya!

 Nem sikerült szalonképes címet adnom, bocs. (Inkább átvettem egy kedves Belga idézetet a Kalauz II-ből.)

 Mostanában lusta vagyok blogírni, pedig volna miről. Leginkább idiótákról. Ez a mai hír viszont felbaszott rendesen (úgy a magam módján). Az van, hogy nem sikerült - már kitudja hanyadszorra sem - megegyezni a képviselők számla nélküli költségtérítésének eltörléséről, amihez ugye kétharmad kell, vagyis ha megszavazzák, akkor nem lehet egymásra mutogatni, mert együtműködés esetén nehéz azt mondani, hogy az a másik bezzeg mekkora köcsög, hogy ezt megszavazta. Márpedig a két nagypártunk számára a politika azt jelenti, hogy: "azok ott köcsögök a túloldalon".

 Akkor most leegyszerűsítem a problémát, hogy a debil is megértse:

  • Ha naivan nézzük, akkor úgy néz ki, hogy kap fizetést az a drága politikus, hogy építse az országot, meg még bizonyos költségeit is megtérítik. Máshol is van ilyen, én is kapok pénzt bkv-bérletre, meg céges mobilt is fizetnek utánam. Persze csak annyit amennyit igazolni tudok, pl. a bérlet hóvégi leadásával.
  • A számla nélküli költségtérítéssel az a baj, hogy annyit vesz fel a surmó, amennyit az arcbőre enged. Vagyis kurva sokat, anélkül, hogy ezt bármi valós költség indokolná.
  • Ennél fogva kurva egyszerű a megoldás (naivan gondolva persze): Marad a mostani fizu, a költségtérítést pedig csak számla ellenében fizetik ki mindenkinek.
  • Ehelyett mit akarnak?? Tripla fizetés, nuku költségtérítés.

Lefordítom magyarra, mit is jelent mindez: "Mivel a költségtérítést eddig se arra vettük fel, amire lehetett volna, nekünk az nem jó, ha eztán csak számla ellenében lehet, szóval akkor inkább legyen több pénzt a bármire, és akkor lemondunk a költségeink megtérítéséről."

Halkan jegyzem meg: a kedves veszekedő felek mindegyike abban érdekelt, hogy ne szülessen megegyezés. Ennél fogva kellett egy pont, ahol egymásra lehet borítani az asztalt. Ugyanezt játszák egyébként a pártfinanszírozással kapcsolatban is.

És itt a címbeni idézet következik újra.