Átszállójegyet tessék!

 Harmadjára kezdek bele ebbe a mondatba, mert erre egyszerűen már nem tudok mit reagálni. Illetve sok minden eszebe jut, de nem szeretnék végleg átcsapni vulgárisba.

 Budapest közlekedése naponta újra és újra összeomlik, dugóba fullad (szó szerint). Van erre egy(-két) csodaszer, hogy a szerencsétlen városlakó legalább megfontolja: talán ki kellene emelnie a pegyhüdt seggét a városi közlekedésre amúgy is alkalmatlan ótóból. Még szerencsére, hogy - amint azt a nyilatkozataikból tudjuk - politikusaink rendkívül elkötelezettek ilyen téren.

 Az egyik ilyen csodaszer a tömegközlekedés fejlesztése, vozóvá tétele, pl. hosszú, egész várost átszelő, lehetőség szerint kötöttpályás járatok kialakításával, fejlesztésével, a kényszerátszállások számának csökkentésével.

 Most ugye a bkv-nak kiadatott a verdikt, tervezzék meg a jövő évet nullszaldósra. Ők meg serényen nekiláttak, szarnak ők amúgy mindenbe, csak az a nullszaldó meglegyen! A jelenleg ismert terv egy drasztikus járatritkítást, és ami a legelképesztőbb: jól kihasznált járatok megszüntetését, visszavágását tartalmazza. Az indexhez már eljutott az anyag.

 Az a legszebb, hogy ezek az idióták vagy egy másik városban élnek, vagy anyagi érdekül fűződik ahhoz, hogy még kevesebben utazzanak a bkv-val. Mondjuk akik ezt írták, biztosan nem használják a közösségi közlekedést. Mert különben hogy jutna eszükbe olyan elképesztő böszmeség, hogy bizonyos szakaszokon a Volán járatai jelentik a párhuzamosságot, ezért ott bkv járatra nincs szükség. Biztos elfelejtettek nekik szólni, hogy mégsem valósult meg a tarifaközösség.

 Csak látnám már azt a bizonyos politikusi elkötelezettséget tettekben megnyilvánulni. Javasolnék is egy két lépést:

  • A munkaanyag kidolgozóit kirúgni a gecibe! (bocs)
  • Közlekedésszervezéssel kapcsolatos valamennyi munkától eltiltani mindet egy életre!
  • 4-es metró építését leállítani, terveket XXI. századi, nyugati minták alaján átdolgozni, és az így felszabaduló százmilliárdokból villamosfejleszteni, és belvárosi forgalomcsillapítani orrba szájba! (javasolnám itt is a XXI. századi, nyugati minták elővételét, és hosszas tanulmányozását)

Jó, tudom, utópia. Kiosztották már ott a zsebpénzeket rég...