Programok hétvégére

 Az egy dolog, hogy a holnapi sztrájk alatt egyedül a bringások nem fognak szívni (leszámítva az extra szmogot, ami várhatóan a városra szabadul), de ettől függetlenül is igazi biciklis hétvége vár ránk!

 Kezdődik az egész a szokásos nyílt nappal a Millin. Hogy mi az a Milli? Hát a Millenáris! Nem, nem a Mammut mögötti parkra és rendezvényközpontra gondolok. Hanem Magyarország első, ma már több, mint 110 éves sportpályájára. Ami jelenleg az egyetlen kerékpárpálya is itthon. És egy nagyszerű hely, formálódó közösségi élettel.

 Rögtön után kezdődik a Szimpla kertben az idei első Bringa Vásár! Használt biciklik, alkatrészek, még épp időben, hogy a vasárnapi Critical Mass előtt beszerzd ami kell, vagy eladd, ha van egy "fölösleges" bicód.

 Aztán vasárnap jön a lényeg: újra Critical Mass a Föld Napja alkalmából! 16:30-kor indul a menet, de a részletekért inkább katt a criticalmass.hu-ra! No de nem délután kezdődik ám a nap! Reggeltől programok egész sora vár a Millin, lesznek versenyek, bringásreggeli, és Hajós András. Ja és eljön Bodrogi Laci is, a legnagyobb magyarországi kerékpáros. Mikor ennek vége, már indulhatsz is a csillagtúrával a Deák térre, akol a Park! nevű akció részese lehetsz, és virtuális fűvel boríthatod be az utat, amit a Nationat Geographic légifotósa is megörökít. Persze nem csak innen indul csillagtúra. Az egész várost ellepik a biciklisek, keresd meg a hozzád legközelebbit, és csatlakozz te is! Nagyok leszünk!.

 Ha pedig még a 18:30-as városligeti bringaemeléstől sem fáradsz ki, irány a Kodály körönd, mert 19:30-kor a biciklis kiállítás megnyitója teszi fel a napra a koronát!

Az összes programot egy helyen, itt találod.

Ellepjük a várost!